CARIERA MEA DE SUCCES

CARIERA MEA DE SUCCES

Cred ca cele mai frecvente intrebari pe care le-am primit de-a lungul timpului au fost despre evolutia mea profesionala, despre cum mi-am deschis salonul, cum am creat Academia si cum am ajuns unde sunt azi.

Este o poveste prea lunga si greu de spus in cateva minute, dar pentru ca am vazut ca se vrea a fi povestita, am inceput sa o scriu intr-o serie de articole pe care, sper, ca le-ai citit deja. Daca nu ai apucat inca, iti reamintesc ca totul a inceput cu O decizie care mi-a schimbat radical viata, iar apoi ti-am spus despre cele 5 lectii…de capatai in coafor fara de care nu as fi aici si despre Cum am ajuns un frizer … controversat.

Acum a venit momentul sa imbinam placutul cu utilul (adica povestim, povestim dar si…invatam ceva ), asa ca de astazi voi incepe o serie de articole mai… pragmatice din care sa poti extrage din povestile mele si ceva util, concret pentru tine. Vor fi informatii pe care, daca alegi sa le pui in practica, iti vor oferi poate exact piesele lipsa din puzzle-ul tau catre succes.

Deruland cu multi ani in urma, cand eu am inceput aceasta meserie, lucrurile stateau putin diferit. Accesul la informatie era precar fata de acum si luam lucrurile mai pe ocolite, nu aveam neaparat formule care sa ne ajute sa scurtam drumul catre ceea ce vrem sa facem.

Dar acum, privind inapoi, imi dau seama ca am urmat totusi niste pasi si formule – mai mult intuitiv decat stiind ce fac cu adevarat. Asa ca am hotarat sa identific clar acesti pasi si sa ii pun pe foaie astfel incat sa te ajute in dezvoltarea cariereri tale.

Te avertizez, insa: nu sunt genul de pasi ”mergi la scoala X, fa cursurile Y si Z, angajeaza-te in salonul K si gata, succesul vine!”. Sunt, mai degraba, niste pasi spre interior, si abia apoi spre exterior. Te-am bagat in ceata? Care…interior si exterior? Ale tale, evident!

Sa-ti explic:

Iti amintesti care e intrebarea pe care, inevitabil, o primeste fiecare copil la un moment dat? Exact! ”Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?”.A face” este verbul cu care au fost crescute multe generatii. Abia acum incepem sa ne dam seama ca nu prea este vorba de ”a face” in viata, ci despre ”a fi”. Nimeni nu ne-a intrebat ”Ce fel de persoana vrei sa fii? Ce calitati vrei sa iti dezvolti?

Spun asta pentru ca am doua fete care sunt in plin proces de dezvoltare a personalitatii si am ocazia sa vad evolutia, schimbarea si influenta pe care o are mediul in care sunt crescute. Cu cat descopera mai mult, cu atat se indragostesc de diferite “meserii”. Ce este interesant, este ca majoritatea sunt in aceeasi arie si le dezvolta aceleasi abilitati, iar eu incerc sa le dezvolt dincolo de ce vor sa faca: ce fel de persoana vor sa fie.  

Pentru ca atunci cand te concentrezi mai mult pe a fi, a face vine de la sine. 😉

*****

Revenind la pasii de care iti spuneam mai sus, iata-i pe scurt:

 1. Descopera– Ce anume este important pentru tine, ce conteaza, ce face diferenta in viata ta. Pune pe foaie telurile pe care le ai, sau pe care le poti avea. Stabilirea clara a obiectivelor iti va oferi o perspectiva.  
 2. Doreste-ti – Urmeaza-ti pasiunea, pentru ca ea este acea forta care ne determina sa fim mai buni, sa actionam si sa avem rezultate. Pasiunea este forta care iti da energia de care ai nevoie sa excelezi.
 3. Viseaza – Viseaza, viseaza si iar viseaza. Abilitatea de a visa este un dar care te ajuta sa decizi destinatia unde vrei sa ajungi.
 4. Fii motivat – Creeaza-ti elanul pentru a face lucrurile sa se intample. Un proverb indian spune “actiunea e mai buna”, iar pentru a incepe lucrurile ai nevoie de motivatia de a face primul pas.
 5. Defineste – Incearca sa stii cat mai clar ce iti doresti. Este extraordinar sa visezi mare, dar e important sa poti transforma acele vise in realitate, iar pentru asta claritatea e un pas important. Se spune ca ceea ce nu vezi clar, obtii rar. 😉
 6. DezvoltaConsolideaza-ti increderea care te ajuta sa iti atingi obiectivele si setul de valori care sa te faca invingator. Asigura-te ca esti in permanenta in mediul potrivit si ai atitudinea corespunzatoare. Increderea ca meriti sa ai succes este definitorie.
 7. Invinge – Nu lasa indoiala sa iti distruga potentialul. Lasa amintirile negative care te tin legat de momentele din trecut. Schimba-ti convingerile care te limiteaza si transforma-le in convingeri de invingator.
 8. Concepe un plan – Fa-ti un plan pentru a reusi, pentru ca fiecare structura extraordinara incepe de la plan bine definit. Asta nu inseamna ca trebuie sa astepti planul perfect. E mai bine sa incepi la momentul potrivit avand un plan decat sa astepti la infinit planul perfect.

In urmatoarele 8 saptamani voi dezvolta (cu unelte si exemple proprii) fiecare pas in parte, iar la finalul lor iti vei putea crea propriul plan pentru a incepe cariera de succes.

Pana data viitoare….va urma!

No Replies to "CARIERA MEA DE SUCCES"


  Got something to say?

  Some html is OK