Cel de-al treilea pas in CARIERA MEA DE SUCCES: VISEAZA

Azi este randul viselor. Pentru ca cel de-al treilea pas* spre CARIERA MEA DE SUCCES este:  Viseaza – Lista celor mai importante obiective.

(*vezi pe BLOG care sunt pasii anteriori)

Abilitatea de a visa este un dar care te ajuta sa decizi destinatia la care vrei sa ajungi. Asadar, viseaza, viseaza si iar viseaza insa nu oricum, ci nebuneste. Pentru ca se spune ca daca nu rade nimeni de visele tale, ele nu sunt suficient de mari si chiar daca tintesti spre soare si ratezi, tot vei ajunge la stele.

Visarea este o arta si o capacitate pe care o dezvoltam in noi de-a lungul timpului. Dar sa ne intelegem: doar visul in sine nu este suficient ca el sa se materializeze. Este nevoie si de… actiune. (Sper ca nu te-am trezit din visare cu aceasta veste. )

In urma cu ceva ani am studiat mai mult despre puterea intentiei. Pentru mine, intentia este tot un fel de vis. Ce are caracteristic intentia? Este o afirmatie scurta, clara, puternica si pozitiva. Mai multe intentii lansate in univers pot sa duca un vis la indeplinire.

La noi in popor exista vorba aceea “ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca”. Este puterea intentiei, care pleaca de la un simplu gand.  De fapt, acelasi lucru il spune si Frank Outlaw, care arata cum totul poate porni de la un gand, mai mult sau mai putin constient, si se transforma in destin:

”Supravegheaza-ti gandurile pentru ca ele devin cuvinte,

Supravegheaza-ti cuvintele pentru ca ele devin actiuni,

Supravegheaza-ti actiunile pentru ca ele devin obiceiuri;

Supravegheaza-ti obiceiurile pentru ca ele devin caracter,

Supravegheaza-ti caracterul pentru ca el devine destin.”

*****

Ca sa fie mai clar, o sa iti povestesc cum corelez eu visul cu realitatea si cum functioneaza in cazul meu:

Despre cum am ajuns eu coafor si trainer am scris foarte mult in articolele precedente. Pe scurt, am completat peisajul unui vis mare cu multe vise mici.

De-a lungul timpului insa, am vazut o parte dintre prieteni care si-au fixat un vis foarte inalt si au petrecut ani de zile uitandu-se doar la acel vis pe care il percepeau mai mare decat ei. Iar dupa acei ani de zile petrecuti in “visare” ei erau tot in acelasi loc. Eu cred ca asta se poate intampla din doua motive:

  1. Nu ai incredere in visul tau – Henry Ford spunea “Daca tu crezi ca poti, sau crezi ca nu poti, ai dreptate in ambele cazuri”. Deci, daca nu crezi suficient in tine si in visul tau, el nu se va indeplini.
  1. Nu ai pus borne visului tau – pentru mine a functionat sa am visul mare si sa il impart in multe vise mici care sa se materializeze pe drum, astfel incat sa am satisfactia in permanenta ca am evoluat si sunt pe drumul de a-mi atinge visul. Adica AM ACTIONAT. Nu m-am oprit la a visa mare.

Cum fac asta? In fiecare an imi fac o lista de obiective pe care o leg de visul pe care il am.

Concret:

Visul meu suprem de la care am pornit a fost: Imi doresc ca prin abilitatile pe care le-am dobandit pana acum si prin pasiune pe care o am pentru meserie si pentru oameni, sa ajut coaforii sa treca la urmatorul nivel! Sa contribui la cresterea unor coafori pasionati si constienti de ceea ce fac, sa inteleaga de ce taie parul in modul in care o fac, de ce aplica o anume culoare, cum ajung la rezultatul dorit si care este puterea pe care o au asupra comunitatii de clienti pe care au construit-o.

Iar pe lista de de obiective care sa sustina acest vis era: sa castig un titlu care sa ma ajute in cariera sa imi duc visul mai departe. Obiectivul a fost atins anul acesta – in cadrul Cosmobeauty Awards 2019 am fost recunoscut drept cel mai bun trainer pe partea de hair din Romania. A fost un vis mai mic din acel vis mare care a devenit realitate.  

Exact ce am scris mai sus: am avut un vis, am crezut in el si in mine, l-am impartit in pasi/obiective/vise mai mici, si am muncit pentru ele.

Dar mai este ceva:

Pentru mine, un lucru foarte important este recunostinta pentru tot ce am, ce sunt si pentru toti oamenii care au contribuit la indeplinirea viselor mele. Recunostinta este energia care este capabila sa multiplice orice vis – daca ai primit ceva si esti recunoscator, cu siguranta vei mai primi. De fapt, si daca esti mereu nemultumit de ceea ce ai sau nu ai, vei amplifica mai mult aceasta nemultumire – dar asta este alta discutie.

Iar la final, pentru ca tot este Duminica si ar merita sa fie ziua in care sa ai dedicat macar putin timp pentru tine, mi-ar placea sa te las cu un exercitiu care pe mine m-a ajuta si mi-a schimbat perspectiva:

Daca acum iti savurezi cafeaua sau ceaiul de dimineata, ia o foaie de hartie si scrie cum arata ziua ta ideala – aia perfecta pe care ti-ar placea sa o retraiesti la infinit. Da-ti voie sa visezi fara nicio limita sau impediment si ai incredere ca ai puterea de a transforma orice vis in realitate. De fapt, acesta este urmatorul pas in drumul spre Cariera TA de succes, despre care vom vorbi saptamana viitoare.

Pana atunci, iti doresc o Duminica plina de energie si… vise!

No Replies to "Cel de-al treilea pas in CARIERA MEA DE SUCCES: VISEAZA"


    Got something to say?

    Some html is OK