8 actiuni prin care sa iti dublezi veniturile

Dupa ce am aflat care sunt cei 10 pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a comunica eficient, astazi vreau sa ne indreptam atentia asupra celor 8 actiuni care iti pot schimba afacerea.

 • Creste frecventa vizitelor.
Frecventa vizitelor este TOTUL atunci cand incercam sa construim o afacere. Cresterea numarului de vizite la salon este mai buna decat vanzarea produselor pentru acasa si chiar mai buna decat recrutarea de noi clienti.

Numerele nu mint, daca ai 200 de clienti, la 150 ron pe vizita, venind de patru ori pe an, venitul pentru servicii este de 120 000 ron. Creste numarul de vizite la de 6 ori pe an, iar suma generata va fi de 180 000 ron. Daca reusiti sa le sporiti numarul pana la de 8 ori pe an, veniturile tale din servicii se dubleaza la 240 000 ron.

 • Imbunatateste-ti zona de revanzare.

Te chinui cu revanzarea produselor? Atunci probabil ar fi o varianta sa regandesti modul in care o faci. Iar cum noua,coaforilor, nu ne place sa fim vanzatori, recomandarea mea este sa ne transformam in consilierii clientilor nostri. Sa vedem care sunt cu adevarat nevoile lor si sa le recomandam, nu “sa le vindem” produsele de care au nevoie cu adevarat.

 • Ofera produse pentru toate necesitatile si extra.

Asigura-te ca ai produse diverse pentru toate necesitatile clientilor tai. Niciodata nu se stie cine va trece pragul salonului tau si ce produse va cumpara. Diversifica produsele pe care le oferi si adauga in portofoliu accesorii, bijuterii sau produse fashion care se potrivesc cu cele deja existente.

 • Succesul este despre echilibru.

In momentul in care decizi sa devii proprietar de salon trebuie sa stii ca vei juca mai multe roluri. Vei fi pe rand manager, contabil, persoana de servici, receptionera si multe altele, pe langa munca ta de coafor cu norma intreaga! Gaseste-ti oamenii protriviti iar pana atunci calculeaza-ti timpul necesar fiecarui rol in parte.

 • Nu subestima niciodata puterea lui “DE CE”.

Afla “DE CE” te-a ales clientul pe tine si asigura-te ca ii indeprimesti prima data acele asteptari. Apoi ajuta-l sa isi faca planul de frumusete personalizat nevoilor sale si ofera-i de fiecare data un “DE CE“ pentru care sa revina.

 • Fii aproape de client, fii confidentul lui.

Intr-adevar, in viata de salon de zi cu zi facem schimbari si postam pe retelele de socializare, insa schimbarile fizice nu sunt atat de puternice. Schimbarile adevarate sunt cele legate de emotii si confortul psihic pe care il aducem in viata clientilor nostri. Asculta-i si fii langa ei atunci cand au nevoie, insa, mai mult decat atat, ceea ce s-a discutat ramane intre voi.

 • Ajuta clientul sa se simta ca o vedeta, in centrul atentiei.

Cea mai importanta persoana in salon in fiecare moment este clientul meu. Acesta trebuie sa se simta mereu in centrul atentiei si sa ii ofer tot ceea ce are nevoie pentru a se simti rasfatat si relaxat. Fiecaruia dintre noi ne place sa fim tratati la fel cand beneficiem de orice fel de servicii.

 • Cunoaste-ti clientii.

Este momentul sa nu te mai referi la clientii tai precum “programarea de la ora 3” si incepi sa ii spui numele. Fiecare dintre noi suntem incatati sa ne auzim numele si cineva sa ne acorde toata atentia sa.

Cu siguranta daca vei aplica macar unul dintre sfaturile de mai sus vei vedea schimbari pozitive in afacerea ta. Stii bine ca eu sunt de parere ca nu e cazul sa schimbam multe lucruri odata ci sa facem schimbarile cu pasi mici. Asa ca ce iti propun este simplu: ia cate un pas pe saptamana sau luna (cum consideri tu ce e mai bine pentru tine) si implementeaza-l in afacerea ta.

Iar daca vrei sa acumulezi si mai multe cunostinte in managementul afacerii tale poti sa aflii mai multe aici Managementul Salonului

 

No Replies to "8 actiuni prin care sa iti dublezi veniturile"


  Got something to say?

  Some html is OK