Style your Passion

“Nu oricine poate fi un mare artist, desi un mare artist poate aparea de oriunde.”

Pe langa spiritul competitiv si o experienta unica, Style Your Passion doreste sa gaseasca specialisti talentati si pasionati, pe care sa ii scoata la suprafata, sa le ofere vizibilitate si curajul de a-si impartasi cunostintele cu alti coafori.

Inca de la prima editie am pornit cu dorinta de a culege talente si a le aduce impreuna pentru a crea o cumunitate de oameni dornici sa ofere mai departe din experienta lor. Doi dintre concurentii nostri au ajuns acum sa fie pe scena Style Your Passion, sa faca trecerea de la concurenti la traineri si sa sustina sesiuni de Masterclass.

Horatiu Tolan a castigat locul I la sectiunea de Frizerie/Barbering in cadrul primei editii a concursului iar acum va fi pentru a doua oara trainer in cadrul galei. La prima aparitie pe scena, Horatiu a fost foarte apreciat pentru talentul si indemanarea cu care manuieste instrumentele de barbering. Anul acesta, el va fi pe scena impreuna cu unul din colegii sai de salon, Radu Vitca. Radu a ajuns si el in trecut in finala concursului iar acum revine in rolul de trainer.

Imi aduc aminte cu drag de primul concurs international la care am participat. Am pregatit o tunsoare si colorare, care ulterior a fost aleasa castigatoarea concursului. Acela a fost momentul in care am inceput sa fiu remarcat de persoanele importante din industria de beauty si, incet-incet, mi-am castigat locul de trainer.

Este esential sa fii un artist minunat ca sa poti transmite mai departe din cunostintele tale, insa nu e suficient. Pe langa acest talent trebuie sa ai si prezenta scenica, aparitii de impact. Iar cand spun asta, ma refer la faptul ca ceea ce faci pe scena trebuie sa fie cu adevarat folositor pentru public, astfel incat atunci cand aplica sfaturile tale, participantii sa obtina rezultate reale.

Iata cateva dintre lucrurile pe care am invatat ca ar fi bine sa le faci atunci cand urci pe scena:

Fii direct si inspira.

A fi pe scena nu mai este doar despre show, acum este vorba de educatie, iar pentru a educa trebuie sa fii direct si inspirational. Fii transparent si spune intotdeauna publicului exact ceea ce faci, cum faci si de ce faci.

Adapteaza-te publicului.

Din experienta mea de pana acum am intalnit diverse tipuri de coafori in public:

  • Elevii: stilisti care doresc sa-si continuie educatia si fac tot posibilul sa fie prezenti acolo
  • Prizonierii: stilistii ai caror manageri i-au fortat sa participe
  • Turistii: stilisti care au mers pentru evadare sau distractie
  • Pasionatii: stilistii pentru care acel 1% in plus va face mereu diferenta
  • Profesionistii: stilisti care vor fi sceptici fata de tehnicile tale

Pentru a fi un trainer bun, trebuie sa-ti cunosti publicul si sa adaptezi modul de comunicare pentru a fi cat mai eficient.

Impartaseste-ti experienta.

Faptul pentru ca nu ai un titlu de “trainer” nu ar trebui sa te opreasca sa-ti impartasesti cunostintele. Utilizeaza mediile sociale pentru a posta videoclipuri educative, sfaturi si trucuri.

Daca esti pasionat, ai intentia si scopul potrivit, poti sa impartasesti cunostintele si educatia ta cu ceilalti. Creearea profilelor puternice de Instagram, YouTube sau Facebook poate fi un bun inceput intr-o cariera de trainer. Daca oferi cuiva informatii si il ajuti sa creasca, iti garantez ca vei castiga un fan pe viata, care te va urma oriunde.

Continua sa te dezvolti.

Pentru a fi un trainer bun trebuie sa iti continui calatoria ca si student. Eu nu incetez niciodata sa invat. Sunt intotdeauna pe calculator si ma informez, particip la show-uri, prezentari, lansari de colectii si fac mereu tot posibilul pentru a invata mai multe. Daca ai fost la un eveniment unde nu era nimic bun pentru tine sau care era chiar sub nivelul tau, cel putin ai invatat ce sa nu faci.

  • Daca este momentul si pentru tine sa faci un pas in fata si sa iesi din zona de confort, iti recomand sa te inscrii la Style your Passion si sa ne arati ce ai de impartasit cu lumea coaforilor.

No Replies to "Style your Passion"


    Got something to say?

    Some html is OK