Cum devin un coafor mai bun

Am sa incep cu acelasi citat cu care am inceput si live-ul de Luni:

“Este o nebunie sa faci acelasi lucru si sa te astepti la rezultate diferite” Albert Einstein

Ceea ce facem in fiecare zi, actiunile pe care le intreprindem ne aduc rezultatele pe care le avem.  Cu alte cuvinte suntem rezultatul obiceiurilor noastre. Iar daca vream sa avem rezultate diferite este momentul sa ne imbunatatim obiceiurile sau sa cream unele noi.

Multa lume ma intrebat de-a lungul timpului “cati bani poti sa faci din meseria de coafor?” Raspunsul meu e simplu “cati vrei tu”. Bine inteles asta depinde de cat esti de pasionat, dornic de evolutie si dispus sa investeti in tine, in educatia ta. Singura limita pe care o avem suntem doar noi.

Dorinta mea de a face meseria la cel mai inalt nivel ma ajutat sa inteleg ca am nevoie sa cresc si sa ma dezvolt atat tehnic cat si personal. Aceasta constientizare este ceea ce ma adus in momentul acesta in care sunt antreprenor, coafor, si trainer fondator al ED Education Team. 

Inca din primul meu salar de coafor am pus 80% din bani deoparte, pentru a putea investi in educatia mea. Aveam in permanenta un buget alocat cresterii mele. Buget pe care il am si acum, pentru ca merg in continuare la cursuri pentru a invata, a ma tine conectat si a fii in permanenta la curent cu ultimele noutati.

Momentul in care rupi legatura si nu mai mergi la cursuri, nu mai inveti, te blochezi, te plafonezi si poti sa mergi doar in jos.

Am participat la cursuri unde am primit foarte multa informatie, dar dupa o saptamana dupa ce  m-am intors in salon am realizat ca eu lucrez exact in acelasi mod in care o faceam si inainte. Participand la multe cursuri mi-am dat seama ca am nevoie sa inteleg cum pot sa asimilez cat mai mult din informatia pe care am platit-o.

Am dat de Formula Maiestriei pe care am inceput sa o aplic in cresterea mea. Am aflat ca in momentul in care invat ceva nou, practic imi formez un obicei nou. Am invata cum pot sa iau maximul din orice curs prin aplicarea celor 4 inteligente. Am inteles ca daca vreau sa ajung la un nivel cat mai inalt am nevoe de un plan, de o lista de actiuni pe care trebuie sa o fac. Si am creat o structura prin care sa ma asigur ca evoluez si ma tin de actiunile necesare pentru cresterea pe care mi-am dorit-o.

(Vezi aici live-ul in care am detaliat toate aceste atuuri de invatare)

Aici ai structura, un plan de educatie (este un model). Alegi abilitatile care doresti sa le dezvolti. T0 iti dai o nota, cat de bine consideri ca te descurci cu abilitatea respectiva in momentul in care ai hotarat ca vrei sa o imbuntatesti.  T1 care este nota la care vrei sa ajungi in decurs de un an, sau cat ti-ai propus sa dureze perioada de invatare si creare de noi obiceiuri. Apoi incepi sa cauti Mentorul cu care sa rezonezi, sa ai chimie. Cauti cursurile la care doresti sa mergi. Apoi faci o lista cu actiunile care sunt obligatoriu sa le faci pentru a te asigura ca informatia pe care ai primit-o se sedimenteaza cat mai bine astfel in cat sa poti profita de ea si sa faci mai multi bani cu ajutorul noilor tale abilitati.

(Vezi aici live-ul in care am detaliat toate aceste atuuri de invatare)

Pentru ca am inteles nevoia unui plan de educatie pe termen lung am creat un program Mentorat, in care 10 luni esti alaturi de mine si lucram la imbunatatirea si crearea de noi abilitati astfel in cat sa te ajute sa ajungi unul dintre coaforii de top din domeniu.

Te astept sa lucram impreuna tipm de 10 luni. Afla aici mai multe detalii despre programul de MentoratBeneficiaza de oferta speciala.

No Replies to "Cum devin un coafor mai bun"


    Got something to say?

    Some html is OK